Τα Κόκκινα Λουστρίνια

Ταινία Μικρού Μήκους

Η ταινία μικρού μήκους υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος “Λογοτεχνία και Κινηματογράφος.

Στοχευμένα διδάχθηκε από τις φιλολόγους του σχολείου το κείμενο “Τα κόκκινα Λουστρίνια” της Ειρήνης Μάρρα, ώστε να δημιουργήσουν οι μαθητές το σενάριο της ταινίας.

Οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να αναλάβουν μόνοι τους ρόλους και την ευθύνη μιας παραγωγής χωρισμένοι στις αντίστοιχες ειδικότητες (σεναριογράφος, σκηνοθέτης, εικονολήπτης, μακιγιέρ και ηθοποιοί).

Οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και με την καθοδήγηση των έμπειρων παιδαγωγών του Μουσείου Κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να δουν τον τρόπο γυρισμάτων ταινίας σε στούντιο και τις δυνατότητες που προσφέρει το Green Room.

Εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες της τεχνολογίας, χάρηκαν τους ρόλους τους, αντιλήφθηκαν τις δυσκολίες των ηθοποιών και των σκηνοθετών και τελικά κατάφεραν να ολοκληρώσουν το γύρισμα της ταινίας σε δυο ώρες.

Ο υποτιτλισμός και η επεξεργασία της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας της Α Λυκείου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την συνολική προσπάθειά τους.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω